Skyddsombudets begäran gav resultat

POLISEN2013-01-14
Stärkt bemanning och en skyddande glasvägg ska förbättra arbetsmiljön för personalen i polisens reception i Farsta. Men den planerade glasväggen verkar ha fastnat på vägen.

Under flera år har de anställda i receptionen hos polisen i Farsta i södra Stockholm mått dåligt och känt sig otrygga. Allmänheten kommer nära inpå i nuvarande lokaler. Underbemanning leder till mycket övertid och svårigheter att ta de raster personalen har rätt till.
Polisens skyddsombud satte i december ned foten och skrev en formell begäran om åtgärder enligt arbetsmiljölagen.
– Då blir arbetsgivaren tvungen att svara, säger Maria Jensen, huvudskyddsombud inom Söderortspolisen.
Skyddsombuden kräver att arbetsgivaren tar ett helhetsgrepp på den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Bland annat finns långt framskridna planer på att bygga en skyddande glasvägg i receptionen.
– Men ärendet tycks ha fastnat hos polismyndighetens centrala lokalförsörjningsgrupp. Frågan är väl vem som ska betala, säger Maria Jensen.
I början av januari höll närpolischef Anders Rissel ett möte med berörd personal samt förtroendevalda från ST och Polisförbundet. Enligt Maria Jensen finns nu beslut om att anställa ytterligare en person.
– Det är personalen nöjd med. Dröjer det sedan för länge med beslut om glasväggen får vi väl vända oss till Arbetsmiljöverket, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.