SL säger upp avtalet med Citypendeln

NYHET2004-12-21

SL har beslutat att säga upp sitt trafikavtal med Citypendeln. ”De anställda fick en inte alltför uppskattad julklapp av SLs ledning”, säger STs ordförande vid Citypendeln, Lennart Nilsson.

Av:  Christian Örjestål

Citypendeln driver på uppdrag av SL pendeltågstrafiken i Stockholm. Vid ett styrelsemöte den 20 december enades SLs styrelse om att säga upp avtalet med Citypendeln. Det innebär att verksamheten ska upphandlas med en ny operatör som tar över trafiken från och med sommaren 2006.

STs ordförande vid Citypendeln, Lennart Nilsson, är både förvånad - och inte speciellt förvånad - över beslutet.

— Trots att vi arbetar med en gammal och eftersatt vagnspark fungerar trafiken ganska bra just nu. Men jag kan samtidigt förstå SL då Citypendeln, som nu gör ett underskott, bett att få mer betalt efter 2006.

Vid en eventuell ny upphandling om verksamheten hoppas Lennart Nilsson att SL tar ett större ansvar än vad de gjorde för fem år sedan då Citypendeln fick ansvar för trafiken.

— Då var anbudet felkalkylerat och för lågt och det har vi fått lida för i flera års tid. Vi förlorade dessutom stora delar av personalstyrkan och det tog lång tid att fylla de hålen.

Vid Citypendeln arbetar idag cirka 900 personer. Ungefär 100 av dem är medlemmar i ST.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kommunikationer
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA