Slarv med rapporter

A-KASSA2006-08-21

Arbetsförmedlingarna slarvar med underrättelser till a-kassan. Det konstaterar Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, i en rapport.

Inspektionen tog inititativet till en undersökning, sedan man konstaterat att a-kassorna i 264 fall inte fattat beslut om a-kassa därför att det inte kommit någon underrättelse från arbetsförmedlingen. Så i december i fjol skickade IAF ut frågor till 132 arbetsförmedlingar och efterlyste en förklaring.

Mer än en fjärdedel av förmedlingarna svarar att brevet måste ha kommit bort i posten. En av fem konstaterar att det beror på brister i de egna rutinerna och lika många säger att de helt enkelt inte vet vad som hänt. En av tio svarar att de visst har skickat den till a-kassan medan en av sju säger att de missat att återta en felaktig uppgift.

Och 15 av de 132 tillfrågade förmedlingarna har helt enkelt låtit bli att svara på frågorna från IAF, trots att de är skyldiga att göra det. Nu ska IAF ta upp frågan med Ams ledning och kräva att de trilskande förmedlingarna blir tagna i örat.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA