SPV lägger ner kontor i Söderhamn

NYHET2003-12-16

47 anställda blir utan jobb om Statens pensionsverk lägger ner verksamheten i Söderhamn.

När lokalkontoret öppnades i Söderhamn 1998 var det tänkt att verksamheten skulle pågå i två år. Därefter har den förlängts i två omgångar. SPVs avsikt är nu att lägga ner lokalkontoret i slutet av 2004.

Men enligt Seko-klubbens ordförande vid Söderhamnskontoret, Marina Nilsson, har ledningen lovat att göra allt den kan för att verksamheten ska vara kvar.

– Vi är väldigt besvikna. Informationen till de anställda gick ut igår och stämningen är låg. I dag kom frågorna om a-kassa och ersättningsjobb, säger Marina Nilsson.

Kontoret öppnades på grund av det arbetsmarknadsläge som uppstod efter nedläggningen av flygflottiljen i Söderhamn.

– Med en arbetslöshet på 13 procent är chansen att få ett nytt jobb väldigt liten, säger hon.

De lokala förhandlingarna med arbetsgivaren startar imorgon, onsdag. Seko, som organiserar flertalet av de 47 anställda, kommer att begära centrala förhandlingar.

– Vi måste göra allt för att se till att få ha kvar jobben, säger Marina Nilsson.

STs avdelningsordförande, Lena Engblom, säger att ST, som har två medlemmar vid kontoret, kommer att stödja Sekos linje.

De 47 anställda vid lokalkontoret arbetar med att samla in uppgifter om tjänsteår för statsanställda.

Personalminskningar kommer även att genomföras vid huvudkontoret i Sundsvall. I dag arbetar ca 320 personer vid huvudkontoret. Ledningen avser att minska antalet med 20 till 25 procent fram till 2007.

.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA