ST-avdelning vill inte göra reklam för medlemsförsäkring

POSTEN2007-05-08

ST inom Posten står fast vid sitt eget försäkringsavtal med Folksam. STs försäkringar hos Skandia och Trygg-Hansa marknadsförs inte till STs medlemmar på Posten. Enligt ST riskerar de därför att få en sämre försäkring.

–Det här är inte bra. Vi i försäkringskommittén har fått förbundsstyrelsens uppdrag att föra en dialog med avdelningsstyrelsen för ST inom Posten, säger Eva Thim på STs kansli.

Hon ingår i försäkringskommittén som ansvarar för den upphandling som lett till ett nytt avtal med Trygg-Hansa från och med 1 juni i år.

Fördelar i förbundsförsäkring

Enligt henne har ST förhandlat fram fördelar som inte finns i Folksams försäkring – medlemmarna på Posten har till exempel inte möjlighet att i dag teckna sjukförsäkring. Inget hindrar att de medlemmar vid Posten som vill teckna STs försäkring gör det. Men eftersom nya medlemmar inom Posten bara får information om avdelningens egen försäkring känner de inte alltid till förbundets försäkringserbjudande.

–Vi har haft information om båda försäkringarna tidigare. Men våra medlemmar blev förvirrade när de fick information från två olika håll, säger Kjell Strömbäck, ordförande för ST inom Posten.

Inte hunnit diskutera

Han säger också att de försäkringsansvariga inom avdelningen ska diskutera frågan med Eva Thim, men att de inte hunnit än.

Orsaken till att avdelningen håller fast vid sin försäkring är att man vid tidigare jämförelse kommit fram till att den varit förmånligare än STs. Många medlemmar vid Posten har dessutom haft sin försäkring sedan 80-talet och kan enligt Kjell Strömbäck ha svårt att byta till STs försäkring. Det gäller särskilt dem som utnyttjar försäkringen, till exempel de som är i åtgärder för en arbetsskada.

–Vad man kan göra är att diskutera en kollektiv övergång av alla medlemmar. Det kan bli aktuellt, säger Kjell Strömbäck.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA