ST avvisar SiS lönebud

SIS2014-03-06

Den utdragna processen kring lönerevisionen på Statens institutionsstyrelse, SiS, fortsätter. ST har beslutat att tacka nej till arbetsgivarens bud och i stället svara med ett motbud.

Löneprocessen på SiS har varit lång och infekterad. Under vägens gång har myndighetens ST-avdelning bland annat haft en central konsultation och också anmält SiS till Nämnden mot diskriminering, på grund av att man inte hade gjort någon fullständig lönekartläggning på sex år.

ST drog senare tillbaka anmälan mot ett löfte att kartläggningen skulle presenteras senast den sista december 2013. Först nu i veckan presenterade arbetsgivaren en kartläggning, som enligt avdelningens vice ordförande Tobias Bjerman fortfarande inte är fullständig.

– Allting har dragit ut väldigt mycket på tiden. Och det bara fortsätter.

Enligt ST-avdelningen har långt ifrån alla medarbetare haft lönesamtal och arbetsgivaren har upprepade gånger förhalat hela processen.

– Medlemmarnas påverkan är minimal och att de inte ens får ha lönesamtal innan revisionen strider mot myndighetens egen policy, säger Tobias Bjerman.

Han tycker att de sammantagna delarna gör det omöjligt att godta arbetsgivarens lönebud.

– När man har dragit ut på det på det här sättet kan man inte komma med ett bud som är så här lågt.

ST-avdelningen har meddelat att de vill ha svar från arbetsgivaren om STs motbud senast på måndag.

Pia Bergqvist, personaldirektör på SiS, vill inte kommentera vare sig STs motbud eller avsaknaden av lönesamtal.

– Vi är mitt i en förhandling och vi kommer att svara på motbudet på måndag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS ST Löner
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA