ST fick rätt i skadeståndstvist

ST2013-02-26

ST är inte skadeståndsskyldigt gentemot medlemmar som blev uppsagda från Regeringskansliet för två år sedan. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Trygghansa.

Regeringskansliet genomgick omfattande och uppmärksammade nedskärningar 2010-2011, och i ett reportage i SVTs Uppdrag granskning hävdades att arbetsgivaren valde bort äldre och sjuka.

Flera uppsagda ST-medlemmar var missnöjda med stödet från facket under processen, och fyra av dem anmälde sina ärenden till prövning enligt STs ansvarsförsäkring. Nu har STs försäkringsbolag Trygghansa prövat alla fyra ärenden och kommer i samtliga fall fram till att förbundet inte har gjort något fel som berättigar till skadestånd.

STs förbundsjurist Anders Hult tycker att det är bra att medlemmarna har denna möjlighet till överprövning

– Men i de här fallen har vi har hela tiden ansett att vi inte var skadeståndsskyldiga. Vi har inte sagt nej till att driva ärenden som hade varit möjliga att driva.

De fyra ST-medlemmarna kan begära överprövning av Trygg-Hansas beslut i domstol eller i försäkringsnämnd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST Arbetsrätt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA