"Det känns jättetråkigt, men det går inte att göra på något annat sätt", säger förbundsordförande Britta Lejon om att STs kongress ajourneras till hösten.
Bild: Casper Hedberg
"Det känns jättetråkigt, men det går inte att göra på något annat sätt", säger förbundsordförande Britta Lejon om att STs kongress ajourneras till hösten.

ST flyttar förbundskongressen till hösten

ST2020-03-25
Osäkerheten kring coronapandemin gör att STs förbundsstyrelse nu väljer att föreslå att kongressen som skulle hållits i slutet av maj i stället flyttas till hösten. ”Det känns jättetråkigt, men det går inte att göra på något annat sätt”, säger förbundsordförande Britta Lejon.

Under ett extrainsatt möte på onsdagseftermiddagen beslutade förbundsstyrelsen att föreslå att STs kongress, som skulle ha hållits 26 till 28 maj på konferensanläggningen Infracity i Upplands Väsby, ska ajourneras till hösten. 

– Det känns jättetråkigt, men det går inte att göra på något annat sätt. Vi vill inte utsätta våra ombud för någon smittorisk och just nu ser det inte ut som att det kommer vara en bra idé att samlas i Stockholm i maj. Vi vet inte heller hur många som kan komma att vara sjuka då, och behöver vara säkra på att vi är tillräckligt många för att kunna fatta beslut, säger STs förbundsordförande Britta Lejon till Publikt.

Redan i förra veckan flaggade hon för att kongressen skulle kunna komma att skjutas upp. Britta Lejon berättar nu att man under de senaste dagarna har kontaktat ST-avdelningar med ombud och frågat hur de ser på att hålla en kongress i maj.

– Det var ingen som tyckte att det var en bra idé.

I enlighet med stadgarna kommer kongressen ändå att öppnas 26 maj, men i digital form, för att fatta beslut om en ajournering till hösten. En ny tid och plats är ännu inte klar.

– Kansliet jobbar just nu med att ringa runt och höra sig för om var och när det skulle kunna fungera, säger Britta Lejon.

Förbundsstyrelsen kommer inom kort att skicka ut information till avdelningar och ombud om de praktiska konsekvenserna av att kongressen senareläggs.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.