ST överväger att skjuta upp kongressen

ST2020-03-18
Coronasmittan hotar planeringen inför STs kongress i maj. Förbundsstyrelsen har ännu inte fattat beslut om vad som ska hända, men jobbar nu på en plan B, enligt förbundsordförande Britta Lejon.

Den 26–28 maj är det tänkt att ST ska hålla sin förbundskongress på Scandic Infracity i Upplands Väsby. Men det nya coronaviruset har nu gjort att förbundsstyrelsen överväger att skjuta upp kongressen till hösten.

– Det här är inga lätta beslut och i dagsläget vet vi inte hur det blir. Men vi har en plan B som vi har jobbat med sedan några veckor tillbaka, även om jag är optimist och hoppas att vi ska kunna ha kongressen. Det är två månader kvar och på den tiden hinner det hända mycket, säger STs förbundsordförande Britta Lejon till Publikt.

Den alternativa planen, om kongressen inte kan genomföras som planerat, är att först öppna den digitalt i maj och sedan direkt ajournera den till hösten. Att hålla kongressen helt digitalt är inte en lösning som är aktuell, enligt Britta Lejon.

– Jag tror inte att det skulle fungera att ha en kongress på ett bra sätt i den formen, även om jag vet att andra förbund överväger det.

Ännu har inget formellt beslut fattats. Frågan om vad som kommer hända med kongressen kommer att diskuteras igen under nästa vecka på ett extrainsatt möte med förbundsstyrelsen.

– Ska vi kunna ställa in till minsta möjliga kostnad måste vi ta ett beslut snart, säger Britta Lejon. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.