ST gör enkät bland handläggare

SJUKFÖRSÄKRINGEN2010-02-11

ST gör en egen enkät med anställda vid Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen för att ta reda på hur handläggarna ser på hanteringen av de långtidssjuka och utförsäkrade.

ST vill veta hur handläggarna på Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen själva uppfattar förändringarna i sjukförsäkringen. De ska få besvara frågor om hur reformen har genomförts, vilka förutsättningar de tycker att de själva fått och vilket resultatet har blivit för de berörda.

Syftet med undersökningen är att de som dagligen jobbar med att tolka regelverket kring sjukförsäkringen och som möter de sjukskrivna ska få komma till tals. Resultatet av enkäten kommer om några veckor.

”Det är oroande att grundläggande delar i sjukförsäkringen fortfarande är så otydliga att inte ens den ansvariga myndigheten kan reda ut begreppen. Det är bra att generaldirektören tar konsekvenserna av den debatt som varit och nu tydligt och tidigt går ut och förklarar och problematiserar Försäkringskassans position och de slutsatser myndigheten nu drar av gällande lagar”, säger STs ordförande Annette Carnhede i ett pressmeddelande efter Adriana Lenders debattartikel i Dagens Nyheter.

Det måste vara en tydlig rollfördelning mellan riksdag och regering, som har ansvaret för lagens innehåll, och de myndigheter och deras anställda som ansvarar för genomförandet, anser Annette Carnhede:

”Den debatt som vi fick innnan jul, där regeringsföreträdare som socialförsäkringsminister Cristina Husmark-Pehrsson beskyllde de anställda för konsekvenserna av politiska beslut, får inte upprepas.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA