Karin Tegmark Wisell, ny generaldirektör för Folkhälsomyndigheten.
Bild: Lena Katarina Johansson
Karin Tegmark Wisell, ny generaldirektör för Folkhälsomyndigheten.

ST inom Folkhälsomyndigheten välkomnar ny generaldirektör

FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN2021-11-04
Nytillträdda Karin Tegmark Wisell välkomnas som generaldirektör för Folkhälsomyndigheten av STs avdelningsordförande Sujata Maini. ”Hon har en gedigen kompetens, är tydlig och har en erfarenhet som tillför mycket”, säger hon.

I måndags tillträdde Karin Tegmark Wisell som ny generaldirektör för Folkhälsomyndigheten. Hon har bakgrund som överläkare och disputerad specialist i klinisk bakteriologi. Sedan 2014 har hon ingått i Folkhälsomyndighetens ledning som chef för avdelningen för mikrobiologi.

Sujata Maini, avdelningsordförande för ST inom Folkhälsomyndigheten, anser att Karin Tegmark Wisell har väldiga goda förutsättningar att leda myndigheten.

– Hon har en gedigen kompetens, är tydlig och har en erfarenhet som tillför mycket i hennes nya uppdrag, säger hon.

Under pandemin har Karin Tegmark Wisell blivit välkänd för allmänheten sedan hon medverkat på många myndighetsgemensamma presskonferenser i sin roll som biträdande statsepidemiolog.

– Hennes erfarenheter av att ha varit ett språkrör utåt och av att ha varit involverad i myndighetens arbete under utmanande tider såsom covid-19-pandemin är en tillgång för organisationen, säger Sujata Maini.

ST inom Folkhälsomyndigheten kommer att ha en intern diskussion om det finns några brådskande frågor som den nya generaldirektören behöver ta i tu med.

– Vi välkomnar Karin i hennes nya roll och ser fram emot vår kontakt framöver. Vilka frågor som behöver hanteras framöver är en diskussion som vi behöver ha med våra medlemmar och inom styrelsen, säger Sujata Maini.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.