ST inom Polisen välkomnar nya chefen

POLISEN2014-11-20

STs avdelning inom Polisen välkomnar den nya polischefen Dan Eliasson. Enligt ordföranden Karin Svenning hade man hoppats på en annan kandidat – men hon tycker att det viktigaste nu är att den nya myndigheten har sin chef på plats.

Med bara en dryg månad kvar tills den nya polisorganisationen införs har regeringen utsett Dan Eliasson till ny rikspolischef. Karin Svenning, som är ordförande för ST inom polisväsendet, är positiv.

– Det är skönt att det äntligen är klart. Vi välkomnar honom och ser fram emot ett konstruktivt samarbete. Nu hoppas vi få träffa honom så snart som möjligt, säger hon.

Karin Svenning sticker inte under stol med att ST-avdelningen hade hoppats på en annan kandidat till posten, även om hon inte vill nämna något namn.

– Men vi är inte involverade alls i processen när det handlar om chefsutnämningar på den här nivån. Nu är det viktigaste att organisationen får sina chefer på plats.

Hon själv har aldrig träffat Dan Eliasson.

– När han tillträdde som chef över Försäkringskassan hade de just gjort en stor omorganisation. De hade besparingskrav och det kom nya lagar som påverkade deras verksamhet. Därför är det svårt att veta vad han som person har haft för betydelse. Men vi ser fram emot ett konstruktivt samarbete med honom och de andra cheferna som tillträder.

Regeringen har i dag också beslutat att Mats Löfving blir chef för den nationella operativa avdelningen i den nya polismyndigheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA