ST-kritik mot krisförslag

STATEN2007-05-09

ST kritiserar förslaget att lägga samman Räddningsverket, Krisberedskapsmyndigheten och Styrelsen för psykologiskt försvar till en myndighet med huvudkontor i Stockholm.

STs ordförande
Annette Carnhede efterlyser logiken i att staten först utlokaliserar personal från Stockholm, för att sedan förlägga nya myndigheter dit. Regeringen måste sluta behandla de statligt anställda som brickor i sitt politiska spel, säger hon i ett pressmeddelande.

Den skarpa reaktionen föranleds av att Skatteverkets chef Mats Sjöstrand, som på regeringens uppdrag utrett organisationen av statens krishantering, föreslagit att de tre myndigheterna ska läggas samman. 350 jobb kommer att försvinna i samband med omorganisationen.

– Först beslutar regeringen att utlokalisera en mängd myndigheter från Stockholm ut i landet, bland annat till Karlstad och Kristinehamn. Ett år senare minskar verksamheten inom samma geografiska område för att flytta tillbaks till Stockholm. Jag efterlyser logiken i detta, säger Annette Carnhede.

Enligt ST leder förslaget, om det genomförs, till att den osäkerhet många känner inför att jobba inom staten förstärks:

– Bakom varje beslut finns det anställda och deras familjer och anhöriga, som drabbas svårt på grund av att verksamheter flyttas och läggs ner.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA