Statskontoret utreder arbetslöshet

STATSKONTORET2013-02-04
Statskontoret har fått regeringens uppdrag att ta reda på varför människor blir långtidsarbetslösa. Utredningen inriktas på personer i jobb- och utvecklingsgarantins sysselsättningsfas.

Statskontoret har fått i uppdrag av regeringen att utreda individuella orsaker till långtidsinskrivning på Arbetsförmedlingen.  Myndigheten ska bland annat intervjua de arbetslösa själva för att ta reda på vad de anser är anledningen till arbetslösheten. Också den ansvariga arbetsförmedlaren ska få besvara frågan varför den arbetslöse går utan jobb.

”Det är viktigt att få fördjupad kunskap om de olika individuella orsaker som finns till långtidsarbetslöshet, inte minst för att Arbetsförmedlingen ska kunna bidra till att rusta arbetssökande så att deras möjligheter till att få ett arbete förbättras”, skriver arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, M, i ett pressmeddelande.

Uppdraget ska redovisas senast 31 oktober 2013.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av B (ej verifierad) mån, 02/04/2013 - 19:45
Undersökningen är knappast till för de arbetssökandes skull. För hur ska integriteten bevaras i så fall...? Skumt sätt att använda Statskontoret på, de ska granska myndigheter! Detta är mystiskt och ett spel för galleriet...Något stämmer inte!
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.