Statstjänstemannen i läsartopp

LÄSARUNDERSÖKNING2003-06-26
STs medlemmar är flitiga läsare av Statstjänstemannen, visar en undersökning från LO.

Av dem som får Statstjänstemannen i brevlådan läser 78 procent det mesta eller en del av tidningen. Genomsnittet för de grupper från TCO som ingick i undersökningen var 69 procent.

De två yrkesförbunden Lärarförbundet och Vårdförbundet har ännu något högre siffror, 81 respektive 87 procent, medan TCO-tjänstemännen i industrin och den kommunala sektorn ligger lägre, på 60 respektive 62 procent.

- Av alla fackliga tidningar inom LO och TCO som finns med i undersökningen har Statstjänstemannen gjort den största uppryckningen, konstaterar Sven Nelander på LO. Andelen läsare har ökat med nästan 20 procentenheter på fyra år.

Sedan förra undersökningen 1998 har Statstjänstemannen gjorts om från magasin till en mer nyhetsinriktad tidning med tätare utgivning, ändrat format och papper.

- Det är ett glädjande resultat, säger Statstjänstemannens chefredaktör Jan-Åke Porseryd. Det är ett uppenbart tecken på att läsarna uppskattar den omgörning av tidningen vi gjorde 1999, med mer av nyheter, aktualiteter och debatt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.