Statstjänstemannen i läsartopp

MEDIA2003-12-09
Statstjänstemannen är en av de mest lästa fackliga tidningarna. Varje exemplar har 1,4 läsare.

Statstjänstemannen är en av de mest lästa fackliga tidningarna. Varje exemplar har 1,4 läsare.
Det visar den senaste  läsvaneundersökningen från SIFOMedia/ OrvestoKonsument, som omfattar tiden februari–april i år.

Med en upplaga på 86 100 exemplar, läses tidningen av hela 118 000 personer.

Tidningen är därmed mest läst bland de TCO-förbundstidningar som ingår i mätningen. Varje exemplar har 1,4 läsare, vilket är en ökning jämfört med förra året.

Motsvarande siffra för SKTF-tidningen och  HTFs Lön&Jobb är 1,0.
Varje exemplar av Siftidningen och TCO-tidningen har i genomsnitt 0,9 läsare.

Dagens Arbete – den sammanslagna medlemstidningen för LO-förbunden Metall, Industrifacket, Pappers och Grafiska fackförbundet – ligger i botten av listan. Med sin jätteupplaga på 564 000 exemplar läses den bara av varannan medlem.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.