Stockholm ligger för mina fötter

MEDLEM I ST2003-12-17

Namn: Pia Gårdh.
Ålder: 33 år.
Bor: I villa i Haninge utanför Stockholm.
Familj: Sambon Nicklas och sonen Arvid, två år.
Yrke och arbetsplats: Serviceingenjör på Teracom AB i Stockholm.
Månadslön: 22 000 kronor.

Arbetsuppgifter: Sedan i juni i år arbetar jag med service och driftsättning av radio-, TV- och dataförbindelser inom ett område från Södertälje i söder till Uppsala i norr. Våra försäljare säljer en förbindelse till kunden och därefter åker vi serviceingenjörer ut och sätter upp olika sorters utrustningar. Vi reparerar också. Just nu har vi arbetat åt KF, ordnat förbindelser mellan alla stora butiker. Också TV4, Kanal 5, SVT och SR är några av kunderna.

Teracom har 700 anställda i hela Sverige och på min arbetsplats är vi ett 80-tal. När jag kom hit hette företaget Televerket Radio och det ombildades till Teracom 1992. Då sysslade jag med Outside Broadcasting, direktsändning av TV utanför studio. Det innebar att jag arbetade på plats vid stora TV-sändningar som Stockholm Maraton, Vasaloppet, Friidrotts-VM i Göteborg och liknande.

Allt fungerar jättebra. Arbetsmiljön är fruktansvärt fin – jag sitter i Kaknästornet på Gärdet och kan se det mesta av Stockholm från ovan. Ute har vi trädgårdsmöbler sommartid och vi ser ofta rådjur springa förbi.

Fritid: Numera tar jag hand om och leker med sonen, tränar lite work out. Men det sistnämnda blir inte så mycket just nu, vår son sover inte så mycket nattetid så jag är trött. Annars ägnar jag mig åt huset och pysslar i trädgården.

Det bästa med jobbet: Det är fritt, självständigt och flexibelt. Inte stillasittande utan ständigt nya utmaningar.

Det vill jag förändra i jobbet: Jag är så ny på arbetsuppgifterna att jag inte har hunnit tänka på det än. Men en bättre fungerande interninformation skulle vara bra.

Därför är jag med i ST: Det känns tryggt att ha någon bakom ryggen om det händer något. Man känner sig inte så ensam.

Viktigaste frågan för facket: Arbetsmiljön och arbetsklimatet; att personalen trivs. Och att hjälpa den som har problem med kamrater och chefer. Löne- och anställningsvillkor är också en stor fråga.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA