Stöd för Polisförbundet

POLISEN2008-09-11

24 av 25 förbundsordförande i Polisförbundet försvarar i ett gemensamt uttalande sitt förbund mot den kritikstorm som det nya arbetstidsavtalet lett till.

Polisförbundet i Stockholm tänker demonstrera mot sitt eget förbund den 1 oktober, då det nya arbetstidsavtalet träder i kraft. Enligt Svenska Dagbladet har ansökan om tillstånd lämnats in om att få demonstrera på Kungsholmen i anslutning till polishuset.

”En demonstration mot sitt eget förbund. Det är oklokt och olyckligt. De som vinner på detta är bara arbetsgivaren, eftersom vårt förbund försvagas”, skriver förbundsområdesordförandena i sin gemensamma skrivelse.

När avtalet förhandlades fram rekommenderade 20 av 22 förbundsområden Polisförbundets styrelse att säga ja till paketuppgörelsen om pensioner och arbetstider. Polisförbundet är en demokratisk organisation, påpekar ordförandena i sin skrivelse, där man följer majoritetens linje.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Tompus (ej verifierad) tors, 09/11/2008 - 21:46
Artikeln bygger på en missuppfattning. Medlemmar kommer att åka till Malmö och stämman där, från hela landet, för att utöva sin stadgeenliga rätt att i mån av plats delta på Polisförbundets högsta beslutande organ.

Demonstrationen den 1 Oktober är mot arbetsgivaren. Skribenten i SVD Maria Abrahamsson har kanske inte kollat sina källor....
Inlagt av Johan (ej verifierad) fre, 09/12/2008 - 01:29
Den 1/10 demonstrerar vi mot arbetsgivaren på Kungsholmen.
För att visa vårt missnöje över vår förbundsstyrelses svek mot sina medlemmar åker en del av oss till representantskapet i Malmö den 16/9.

Rätt ska vara rätt.
Inlagt av tompus (ej verifierad) fre, 09/12/2008 - 12:26
Artikeln bygger på två missförstånd.

1. Demonstrationen i Stockholm den 1 oktober, är riktad mot arbetsgivaren.

2. Den gemensamma skrivelsen är en reaktion mot att medlemmar runt om i landet, bla från Stockholm, vill utnyttja sin stadgeenliga rätt att bevista Förbundets högsta beslutande organ, stämman i Malmö. Det har gjort vissa höga fackliga företrädare nervösa.
Inlagt av Mikael (ej verifierad) fre, 09/12/2008 - 16:46
De enda som är enade MOT stockholmspolisen torde vara dessa förbundsområdesordföranden som totalt utan stöd från sina medlemmar skrivit under detta.
Dessa ordförande fick i vissa fall endast timmar på sig att bestämma sig för Ja eller Nej till avtalsförslaget. De har med andra ord skrivit under något de inte förstått. De har i alla fall INTE kunnat förklarat avtalets fördelar för oss övriga medlemmar och då har de ändå haft månader på sig.
Micke
Polis i Dalarna

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA