Stor omorganisation på TCO

TCO2014-03-20

En stor omorganisation pågår på TCO. Samtidigt som tio tjänster har utlysts, lämnar 15 medarbetare kansliet efter erbjudanden om avgångsvederlag och tidigarelagd pension.

Kanslichef Torbjörn Bredin säger att grunden till förändringen är TCOs nya uppdrag.

– Vi har fått en ny roll. Vi ska helt enkelt bli en vassare påverkansorganisation. Då behöver vi satsa på de här nya områdena.

De områden som Torbjörn Bredin syftar på är TCOs nya kärnområden: europafrågor, jämställdhet och mångfald, trygghetssystem, utbildning, arbetsmarknad och ekonomi, samt partsmodellen.

För att stärka kompetensen söker man bland annat tre internationella sekreterare, en jurist med EU-inriktning och en chef för området trygghetssystem, arbetsmarknad och utbildning.

– Det är väldigt många som ringer mig för att de är intresserade av tjänsterna. Det har varit ett oerhört tryck de senaste dagarna, säger Torbjörn Bredin.

Och samtidigt ska alltså 15 personer sluta på kansliet. Torbjörn Bredin medger att förändringen är stor på en arbetsplats som består av knappt 50 medarbetare. Men ingen har tvingats sluta: erbjudandena har varit generella och helt frivilliga, betonar han.

De anställda har alltså ställts inför valet att stanna eller att säga upp sig med arbetsbefrielse och full lön under 8-20 månader, beroende på anställningstid och ålder.

– Det är en väldigt positiv stämning, både bland dem som stannar och de som väljer att sluta, enligt Torbjörn Bredin.

Han anser att det inte hade varit möjligt att lösa omorganisationen enbart med hjälp av kompetensutveckling.

– Det satsar vi förstås också på. Men eftersom det är en så stor förändring tyckte vi att det var viktigt att ställa frågan till alla medarbetare: vill du fortsätta eller väljer du att hoppa av? Det känns bättre än att gå runt till medarbetare och säga ”Jag vill att du slutar”, så vill jag inte göra.

I samband med omorganisationen läggs TCOs tidning Studentliv ned. TCO-tidningen, som just har kommit ut med sitt sista nummer på papper, kommer i framtiden enbart att finnas som nättidning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA