Strategi för arbetsmiljö dröjer

EU2014-04-07
EU-kommissionen skjuter upp den nya strategin för arbetsmiljön, trots att den förra gick ut redan år 2012. De senaste uppgifterna talar för att förslag kommer senare i vår, enligt Europaportalen.

EUs arbetsmarknadskommissionär László Andor skulle under förra veckan ha presenterat EUs nya arbetsmiljöstrategi. Men lanseringen har skjutits upp, skriver Europaportalen.

Den socialdemokratiske EU-parlamentarikern Olle Ludvigsson är kritisk:

”Detta måste vara något slags rekord i politisk ovilja. Det är uppenbart att man från högerhåll betraktar arbetsmiljön som oviktig, men när man inte ens kan släppa fram en övergripande europeisk strategi har man tagit motståndet mot ett seriöst arbetsmiljöarbete till en absurd nivå”, skriver han i ett debattinlägg.

Enligt EU-kommissionens talesperson för sysselsättningsfrågor, Jonathan Todd, är anledningen till förseningen att erfarenheter från EU-kommissionens konferens om arbetsmiljö 28 april ska kunna tas med i den nya strategin. Strategin ska enligt Todd antas 6 juni.

Enligt Europaportalen är en annan förklaring till förseningen oenighet inom kommissionen. Ett antal kommissionärer anser att man i krisens Europa inte har råd att införa nya regler för vacklande företag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU Arbetsmiljö
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.