”Stupstocken” ska inte styra

AVTAL2003-12-16

Lokala förhandlingar om lönekriterier och fördelning av lönehöjningar ska inte utgå från den så kallade stupstocken på 2,5 procent.

Det är en av punkterna i de riktlinjer som STs förbundsstyrelse slagit fast för avtalsförhandlingar på avdelnings-, sektions- och klubbnivå. Förutsättningar och behov ska styra den lokala lönebildningen snarare än ett fastställt utrymme, anser FS.

Riktlinjerna diskuterades och fick stöd på STs nyligen genomförda konferens för avdelningsordföranden.

I riktlinjerna anges att alla medlemmar ska ha reallöneskydd och de lägst avlönade reallöneökningar. Det senare kan åstadkommas genom att man åtminstone behåller de individgarantier som finns i det centrala avtalet.

Parterna ska använda arbetsvärdering som en del i arbetet med lönebildningen. Vidare sägs att avtalet ska användas för att förbättra arbetsmiljöarbetet.

De medel som lyfts från Trygghetsstiftelsen, och som de lokala parterna nu förfogar över, ska i varje fall till viss del användas till kompetensutveckling.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA