Taket i a-kassan har höjts

A-KASSAN2015-09-07
I dag, 7 september, höjdes taket i a-kassan. Den maximala ersättningen per dag har höjts från 680 kronor till 910 kronor.

Den som har en månadsinkomst på 25 000 kronor får från och med i dag 80 procent av sin inkomst under de hundra första dagarna. Efter 200 dagar är ersättningen 70 procent och ytterligare hundra dagar senare är den dagliga ersättningen 65 procent.

Grundbeloppet höjs med 45 kronor till 365 kronor per dag.

”En olycka ska inte komma ensam. Blir du av med jobbet ska du inte också bli fattig”, kommenterar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson i ett pressmeddelande.

Dagens höjning är den första sedan 2002.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.