TCO ser fram emot dialog med regeringen

FACKLIGT2006-10-06

Sture Nordh, TCOs ordförande, välkomnar den nye statsministerns invit till dialog med fackföreningsrörelsen. TCO tänker bjuda in regeringen till samtal.

– Vi har en stark fackföreningstradition i Sverige och det bör vi värdesätta genom en dialog snarare än en konfrontation. Det ska finnas former för detta, sa Fredrik Reinfeldt till Svenska Dagbladet i samband med att han valdes till statsminister.

Formerna för dialogen vill han dock återkomma till. TCOs ordförande Sture Nordh är nöjd med signalen från statsministern:

Enligt TCO-tidningens nätbilaga förbereder han just nu en inbjudan till regeringen från TCOs styrelse .

Det finns många frågor att diskutera med regeringen, säger Sture Nordh. Han tar bland annat upp a-kassan, arbetsmarknadspolitiken och utbildningsfrågorna.

TCO-ordföranden tror att den aviserade dialogen kan ta sig former som ansluter till den globaliseringskommission TCO har drivit de senaste åren:

– En sådan kommission ska ta ett brett grepp på de utmaningar och möjligheter som svensk ekonomi, näringsliv och arbetsmarknad står inför och bestå av regeringen, parterna på arbetsmarknaden och forskningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA