TCO välkomnar skärpta regler

DISKRIMINERING2014-09-30
TCO välkomnar ett utredningsförslag om aktivt arbete mot diskriminering i arbetslivet. Förslaget innebär att lönekartläggningar ska göras varje år.

Enligt den nuvarande diskrimineringslagen från 2008 ska lönekartläggningar bara göras vart tredje år, jämfört med varje år dessförinnan. Ändringen fick kritik från olika håll, bland annat av ST. Men nu föreslår en utredning en återgång till tidigare ordning med årliga lönekartläggningar. Kartläggningarna utgör underlag för arbetet med jämställda löner.

Utredaren, Arbetsdomstolens ordförande Cathrine Lilja Hansson, har också föreslagit att det aktiva arbetet mot diskriminering ska omfatta alla sju så kallade diskrimineringsgrunder. I dag krävs åtgärder bara när det gäller diskriminering på grund av kön, etnicitet och trosuppfattning.

TCO uppskattar såväl förslaget om årliga lönekartläggningar som breddningen i aktiva åtgärder.

De statliga arbetsgivarna i Arbetsgivarverket lämnade däremot ett kritiskt remissvar nyligen. Kraven blir för omfattande, anser de.

En ändring som både fack och arbetsgivare är nöjda med är att kravet på planer, såsom jämställdhetsplaner, ersätts med krav på dokumentation av det systematiska arbetet med aktiva åtgärder.

TCO understryker dock att de krävs en relativt hög kunskapsnivå för att genomföra undersökningar och analyser av risker för diskriminering. Därför vore det enligt TCO bra om fack och arbetsgivare kan skriva branschanpassade kollektivavtal om det systematiska arbetet för likabehandling.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.