TCOs tankesmedja blir verklighet

FACKLIGT2015-04-13
Nu har de fjorton TCO-förbunden och TCO beslutat sig för att starta en tankesmedja. Den fackliga tankesmedjan blir den första av sitt slag i Sverige och ska vara partipolitiskt fristående.

”Det finns ett behov av idéutveckling och av en breddad debatt i frågor som rör framtiden för tjänstemannagrupperna. De är en växande del av arbetsmarknaden men de står också inför stora utmaningar i takt med ökad globalisering och digitalisering, för att nämna några exempel. Det är bland annat den typen av frågor den nya tankesmedjan kommer att ägna sig åt”, säger Eva Nordmark, ordförande TCO i ett pressmeddelande.

Tankesmedjan finansieras av TCO och förbunden med drygt tolv miljoner kronor årligen men ytterligare medel kan tillkomma.

Målet är att långsiktigt skapa ökad medlemsnytta för TCO-förbundens medlemmar genom att driva frågor kring förutsättningarna för morgondagens arbetsliv, partsmodellen och förutsättningarna för fackligt arbete och inflytande.

”Det som skiljer tankesmedjans verksamhet från vår är att vi arbetar med dagsaktuell politik och fokuserar på vad som är politiskt genomförbart idag. Tankesmedjans verksamhet kommer att fokusera på frågor som ligger en bit framåt i tiden, säg 15-20 år”, säger Eva Nordmark.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.