Teracom ökade sin vinst

BOLAG2005-09-01

Under årets första månader ökade statliga bolaget Teracom sin vinst med 210 procent jämfört med första halvåret 2004.

Det tidigare förlustdrabbade bolaget Teracom gick med 152 miljoner kronor i vinst under årets första halvår. Motsvarande period 2004 var vinsten 49 miljoner kronor.

Under årets andra kvartal var intäkterna 679 miljoner kronor, vilket är en ökning med 33 procent jämfört med andra kvartalet 2004.

Övergången till digital-TV har varit ett lyckokast för bolaget. På Gotland, som tillsammans med Motala och Gävle är först med att gå över till digital-TV, har bolaget installerat kompletterande sändare för att förbättra teckningen när det analoga nätet släcks under hösten.

Även försäljningen av bredbandstjänster har förbättrat Teracoms resultat.

I delårsrapporten uttrycks vissa farhågor för att bolaget kan förlora sitt monopol att sända marksänd digital-TV.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA