Testa jämställdheten på Facebook

JÄMSTÄLLDHET2012-01-09

Försäkringskassan har tagit fram ett test på Facebook, där föräldrar kan se hur jämställda de är. Samtidigt ger kassan information om hur man kan få jämställdhetsbonus i föräldrapenningen.

I jämställdhetstestet kan man testa sitt förhållande utifrån vem som gör vad av hushållsarbetet. Enligt ett pressmeddelande är syftet att bredda diskussionen om föräldraledigheten genom att väga den mot hur man delar på det övriga hemarbetet och samtidigt informera om den nya jämställdhetsbonusen:

”Genom att även göra informationen roligare och mer lättillgänglig hoppas vi att fler ska vilja ta del av den”, kommenterar Peter Nygren, informationsspecialist från Försäkringskassan, ett pressmeddelande.

Enligt Peter Nygren delar föräldrar i allmänhet mer jämställt på hemarbetet än de gör på föräldraledigheten. Under 2010 betalades mindre än en fjärdedel av föräldrapenningsdagarna ut till männen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA