Tiotalet STare till riksdagen

VALET2003-12-03
ST och Försäkringsanställdas förbund, som bildar det nya ST vid årsskiftet, får tiotalet medlemmar i den nya riksdagen. Nästan alla är socialdemokrater.
Av:  Jan-Åke Porseryd

Följande socialdemokrater och ST-medlemmar har valts in:
Sonja Fransson, 53, arbetsvägledare, Holsljunga, Västra Götaland.
Leif Pagrotsky, 50, handelsminister, Nacka.
Tone Tingsgård, 58, universitetsadjunkt, Uppsala.
Lars Wegendal, 53, arbetsvägledare, Älmhult.
Björn von Sydow, 60, försvarsminister, Solna.
ST-medlemmen Ulla Hoffman, 60, informationssekreterare, Tyresö tar en av vänsterpartiets platser.

Tre medlemmar i Försäkringsanställdas förbund (FF), som från den 1 januari blir en del av det nya ST, kommer in i riksdagen:
Billy Gustafsson, 48, utredare och vice ordförande i FF, Norrköping.
Lennart Klockare, 57, kontorschef vid försäkringskassan, Boden.
Lilian Virgin, 63, försäkringschef, Visby.
Samtliga tre är socialdemokrater.

Om Thomas Bodström, 40, får fortsätta som statsråd, blir Matilda Ernkrans, 29, socialdemokrat och arbetsförmedlare från Hallsberg, riksdagsledamot som ersättare. (Bodström innehar nämligen första plats på s-listan i Örebro län).

Framgångarna i valet för s ger sannolikt Britta Lejon, 37, Sollentuna, för närvarande statsråd och f d styrelseledamot i ST, en riksdagsplats för Stockholms län som ersättare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.