Toppchef på Kriminalvården utköpt

KRIMINALVÅRDEN2023-09-12

Kriminalvården har under sommaren köpt ut HR-direktören Stina Nyström. Hennes avgångsvederlag uppgick till elva månadslöner, motsvarande drygt 1,1 miljon kronor.

Stina Nyström lämnade sin anställning sista juli i år med ett avgångsvederlag på 1 119 800 kronor, enligt en överenskommelse undertecknad av henne själv och generaldirektör Martin Holmgren. I uppgörelsen ingår också att den tidigare HR-chefen har rätt till omställningsstöd eller karriärcoachning till ett belopp på upp till 80 000 kronor exklusive moms.

Kriminalvården vill inte kommentera ärendet.  

”Vi kan inte kommentera det enskilda fallet, bara bekräfta att överenskommelsen finns”, skriver Charlotte Simonson, tillförordnad presschef, i ett mejl till nyhetsbyrån Siren.

Stina Nyström har varit chef för myndighetens HR-avdelning sedan maj 2020. Som HR-direktör har hon också ingått i myndighetens nationella ledningsgrupp och varit en del av Kriminalvårdens myndighetsledning.

Hanna Jarl, kriminalvårdsdirektör och chef för myndighetsledningens kansli, är nu tillförordnad HR-direktör.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA