Trafikverket avbokar tusentals körkortsprov

TRAFIKVERKET2020-03-31
På grund av coronapandemin har Trafikverket stoppat bokning av teoriprov för bil, motorcykel och moped fram till 4 maj. I Stockholm har 8 000 bokade prov avbokats, skriver TT.

Fram till 4 maj är det stopp i Trafikverkets digitala system för att boka in sig för teoriprov inför körkort för bil, MC och moped. I Stockholmsområdet har hittills 8 000 redan inbokade prov ställts in. För övriga landet uppger Trafikverket centralt att inga prov börjat avbokas till följd av pandemin.

Anledningen till avbokningarna i Stockholm är det stor trycket på de salar i centrala staden där proven genomförs och risken för smittspridning i samband med provtillfällena.

”Att vi också satte stopp i resten av landet var för att vi ville få ner antalet i våra teorisalar med tanke på smittspridningen”, säger avdelningschef för Trafikverket förarprov, Cecilia Borgljung, till TT.

Trafikverket kommer att arbeta med ungefär 50 procent av ordinarie kapacitet från maj och framåt.

”Många medarbetare är sjuka, vabbar eller stannar hemma om de känner minsta lilla symtom, vilket de ska göra. Många är alltså inte i tjänst och så befarar vi att det kommer att vara en längre tid”, säger Cecilia Borgljung.

Trafikverket försöker att fortsatt hålla öppet för dem som behöver göra yrkesprov. Enligt Cecilia Borgljung prioriterar myndigheten bland annat prov för buss, lastbil och ADR, som behövs för att köra farligt gods.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.