Trotjänare mister jobb på Lernia

LERNIA2008-01-11

Förra året bantades 100 tjänster bort på Lernia. Och neddragningarna fortsätter under 2008.

– Det har varit en tung höst, säger Eva Wiklund, ordförande för ST inom Lernia.


Nerdragningarna inom det statsägda utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia fortsätter på det nya året, beroende på att inköpen av arbetsmarknadsutbildningar från Ams/Arbetsförmedlingen har minskat. Många av de indragna tjänsterna har varit lärarjobb med annan facklig tillhörighet än ST.

Eva Wiklund tycker det är allra tyngst att man tvingats acceptera att fackliga förtroendemän och trotjänare inom Lernia sägs upp. Den senaste förhandlingen med arbetsgivaren resulterade i att två ST-företrädare kommer att förlora sina jobb. Båda har jobbat inom Lernia i över 25 år.


– Det kommer att bli svårt att rekrytera nya ST-företrädare, tror Eva Wiklund.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA