Turkiskt twitterförbud upphävt

INTERNET2014-03-27
En turkisk förvaltningsdomstol har upphävt det turkiska förbudet mot Twitter i avvaktan på en fullständig prövning, uppger brittiska BBC.

Ankaras förvaltningsdomstol fattade ett interimsbeslut på onsdagen, att förbudet mot användande av Twitter ska hävas i avvaktan på att domstolen gör en slutlig prövning. Beslutet innebar inte att turkiska twittrare omedelbart fick tillgång till det sociala mediet. Den turkiska telekommyndigheten TIB har en tidsfrist om 30 dagar att acceptera eller överklaga domen.

Domstolens utslag kom sedan ett antal användare och Twitter överklagat premiärminister Recep Tayyip Erdogans beslut förra veckan att förbjuda användandet av Twitter.

Premiärministern är fast besluten att fullfölja sitt korståg mot sociala medier, rapporterar BBC, och citerar ett uttalande Recep Tayyip Erdogan gjorde i samband med ett valmöte tidigare i veckan:

”Jag förstår inte hur förnuftiga människor kan försvara detta Facebook, YouTube och Twitter. Där finns alla möjliga slags lögner.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.