Tvång på centrala lönekartläggningar

LÖNER2006-12-06

Arbetsgivare måste göra en central lönekartläggning för att analysera löneskillnader mellan män och kvinnor. Det har Jämställdhetsnämnden beslutat.

Av:  Mikael Silberstein

Försvaret har fällts för brott mot jämställdhetslagen av Jämställdhetsnämnden, som prövar sådana ärenden inom myndigheter.

Jämställdhetsombudsmannen, JämO, anser att det är viktigt att jämföra olika förband för att komma åt osakliga löneskillnader.

Arbetsgivarverket hävdar att olika förband inom försvaret arbetar på olika sätt och att det är omöjligt att se vad som är ett likvärdigt arbete, enligt Dagens Nyheter.

Skatteverket gör redan centrala lönekartläggningar:

– Det gör vi, men det är väldigt komplext att göra sådana här jämförelser när man har 11 500 anställda i städer över hela landet, säger personalstrategen Börje Nähl.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA