Universitetscampus utryms efter hot

HÖGSKOLAN2019-08-23
Linköpings universitet utrymmer samtliga campusområden efter att ett hot riktats mot universitetet. Polisen bedömer hotet som allvarligt, uppger SVT.

Under under natten och fredag förmiddagen mottog Linköpings universitet hot. På fredagseftermiddagen beslutade universitetets ledning om att tömma samtliga campusområden, enligt SVT.

”Det har affischerats med hotfulla budskap på Campus Valla. Hotet har utretts av polisen och vi har haft kontakt med polisen och efter samråd med polisen har de successivt bedömt hotet som allt allvarligare”, säger Kent Waltersson, universitetsdirektör till SVT.

Polisens presstjänst uppger till SVT att det är universitetets ledning som valt att stänga campus, och att det inte var Polisens beslut.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.