Uppgörelse om nya arbetsvillkor i EU

ARBETSRÄTT2019-02-11
Europaparlamentet, ministerrådet och EU-kommissionen har preliminärt enats om ett nytt direktiv om tydligare och mer förutsägbara arbetsvillkor inom EU. TCO välkomnar överenskommelsen.

Förslaget till direktiv om tydliga och förutsägbara arbetsvillkor är en uppdatering av det så kallade direktivet om skriftligt meddelande från 1991. Det nya direktivet ska anpassa regelverket till en förändrad arbetsmarknad. De senaste åren har vart fjärde anställningsavtal gällt andra anställningsformer än tillsvidareanställning på heltid – från ”klassiskt” deltidsarbete till efterfrågestyrt arbete utan garanterade arbetstimmar, konstaterar kommissionen i ett uttalande.

TCO var kritiska till EU-kommissionens ursprungliga förslag i de delar som inte respekterade den svenska partsmodellen, men välkomnar nu det föreslagna direktivet.

”Direktivet innebär att fler människor på den europeiska arbetsmarknaden kommer att få en tryggare tillvaro genom att man får mer klarhet och förutsebarhet i sina arbetsvillkor. Mer rättvisa villkor för arbetstagare leder dessutom till en sundare konkurrens för företagen på den inre marknaden”, kommenterar TCOs ordförande Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

Förslaget innebär att personer som står utanför den trygga arbetsmarknaden får ett antal rättigheter med tillsvidareanställning som utgångspunkt. Bland annat införs en rätt till högst sex månaders provanställning och en rätt till kompensation för inställda jobb.

Arbetsmarknadens parter får rätt att avvika från direktivets bestämmelser genom kollektivavtal. Det har TCO och övriga parter på svensk arbetsmarknad arbetat för under hela lagstiftningsprocessen.

”Efter ihärdigt påverkansarbete har vi lyckats få EU att erkänna kollektivavtalens betydelse och roll”, konstaterar Eva Nordmark. 

Den preliminära överenskommelsen går nu till Europaparlamentet och rådet för slutligt antagande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.