"Uppsägningar hotar säkerheten vid Landvetter"

ST2006-03-14

Luftfartsverket ska göra sig av med ett femtiotal personer på Landvetter. Facket menar att det kommer att gå ut över säkerhet och kvalitet.

Luftfartsverket vill minska sina kostnader på Landvetters flygplats i Göteborg med femton procent. Följden blir att ett femtiotal personer kan förlora sina jobb.

Thomas Blomqvist, STs sektionsordförande inom flygplatsdivisionen, tycker det är orimligt att ha som mål att få en olönsam verksamhet att bli helt självfinansierad.

–Sparkraven är orimligt högt ställda. Vi har haft uppsägningar med jämna mellanrum sedan 1992. Både kvalitet och säkerhet kommer att bli lidande om sparplanerna genomförs.

Nyligen skedde ett uppmärksammat värdetransportrån på Landvetter. Det har lett till att det ska göras en utredning om säkerheten på flygplatserna. Thomas Blomqvist tycker därför att det är ett synnerligen illa valt tillfälle att minska antalet anställda.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kommunikationer
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA