Utskottskrav på fler civila hos Polisen

POLISEN2012-10-26
En majoritet i riksdagens justitieutskott anser att antalet civila inom Polisen bör bli fler. De fyra regeringspartierna reserverade sig mot beslutet.

Antalet civilanställda inom polisen är delvis en ekonomisk fråga, konstaterar justiteutskottet i sitt betänkande.Men det handlar inte bara om hur stora resurser Polisen får, utan också om hur de används, enligt utskottet som menar att en hel del kan göras inom nuvarande ekonomiska ramar.

Men hänsyn måste också tas i de kommande årens budgetarbete, påpekar majoriteten i utskottet och ber regeringen komma till riksdagen med ett förslag på åtgärder.

M, FP, C och KD reserverar sig och menar att frågan om antalet civilanställda inom polisen har betydande framtida återverkningar på de offentliga finanserna. Frågan borde därför enligt partierna hanteras inom ramen för den ordinarie budgetprocessen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.