Väl godkänt för STs a-kassa

A-KASSAN2011-01-10
Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, genomförde i höstas en rutingranskning av a-kassorna. Av 50 granskade ärenden hade IAF anmärkningar på STs a-kassa i 1 fall.

STs a-kassa tillämpar reglerna för arbetslöshetsförsäkringen på ett bra sätt. Den slutsatsen drar IAF efter den granskning som genomfördes under september i fjol. Bara i 1 av 50 granskade ärenden hittade myndigheten en miss.

Under hösten granskade IAF vid flertalet av de svenska a-kassorna hur reglerna för dem som begär ersättning från a-kassan första gången tillämpas. I ingen av de granskningar som har redovisats kommer a-kassan undan påpekanden, men med ett påpekande hör STs a-kassa till de bästa i klassen, tillsammans med Elektrikernas, Lärarnas och Farmacitjänstemännens kassor. Transports a-kassa fick påpekanden i 8 av 50 granskade ärenden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.