Vänersborg får ny domstolsbyggnad

DOMSTOLARNA2022-05-25
Domstolsverket har upphandlat en ny domstolsbyggnad för domstolarna i Vänersborg. Inflyttning beräknas till sommaren 2026, förutsatt att regeringen godkänner upphandlingen.

Vänersborgs nya domstolsbyggnad kommer att uppföras intill stationen i centrala staden. Byggnaden ger plats åt både tingsrätten och mark- och miljödomstolen. Enligt ett pressmeddelande kommer den nya byggnaden att ge Vänersborgs tingsrätt ändamålsenliga lokaler för att under lång tid framöver kunna bedriva en effektiv och modern domstolsverksamhet.

”Med detta får vi salar i flera olika storlekar, vilket ökar flexibiliteten i att kunna få till effektiva förhandlingar oavsett storlek på mål. Vi får ökad säkerhet såväl i salar som i allmänna utrymmen. Därtill får vi en mycket god arbetsmiljö för våra medarbetare med bättre kontorsmiljöer, fler sammanträdesrum för korta avstämningar och all modern teknik installerad från början”, konstaterar lagmannen Niclas Johannisson i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Domstolarna
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.