Vänersborg får ny domstolsbyggnad

DOMSTOLARNA2022-05-25

Domstolsverket har upphandlat en ny domstolsbyggnad för domstolarna i Vänersborg. Inflyttning beräknas till sommaren 2026, förutsatt att regeringen godkänner upphandlingen.

Vänersborgs nya domstolsbyggnad kommer att uppföras intill stationen i centrala staden. Byggnaden ger plats åt både tingsrätten och mark- och miljödomstolen. Enligt ett pressmeddelande kommer den nya byggnaden att ge Vänersborgs tingsrätt ändamålsenliga lokaler för att under lång tid framöver kunna bedriva en effektiv och modern domstolsverksamhet.

”Med detta får vi salar i flera olika storlekar, vilket ökar flexibiliteten i att kunna få till effektiva förhandlingar oavsett storlek på mål. Vi får ökad säkerhet såväl i salar som i allmänna utrymmen. Därtill får vi en mycket god arbetsmiljö för våra medarbetare med bättre kontorsmiljöer, fler sammanträdesrum för korta avstämningar och all modern teknik installerad från början”, konstaterar lagmannen Niclas Johannisson i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Domstolarna
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA