Den anställde uppgav att det inte gick att förstå att tillståndet tillhörde Arbetsförmedlingen. Men eftersom det, enligt Pans beslut, var tydligt tryckt på det kopierade parkeringstillståndet tilldelades han en varning.
Bild: Mostphotos
Den anställde uppgav att det inte gick att förstå att tillståndet tillhörde Arbetsförmedlingen. Men eftersom det, enligt Pans beslut, var tydligt tryckt på det kopierade parkeringstillståndet tilldelades han en varning.

Varnas för användning av parkeringstillstånd

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-10-23
En anställd på Arbetsförmedlingen får en varning för att ha använt arbetsgivarens parkeringstillstånd privat. Den anställde har uppgett att tillståndet köptes av en okänd man och att han inte visste att det tillhörde myndigheten.

När ett av Arbetsförmedlingens lokalkontor i södra Sverige skulle avvecklas flyttades tjänstebilarna till ett kontor i en närliggande stad. Då upptäcktes att en av bilarna saknade det parkeringstillstånd som ska ligga i bilarna.

Efter några veckor upptäckte arbetsgivaren att en kopia av det försvunna parkeringstillståndet satt fastklistrat på insidan av bilrutan i en anställds privata bil.

Enligt en anmälan till Arbetsförmedlingens personalansvarsnämnd uppgav den anställde under ett möte med arbetsgivaren att han hade köpt parkeringstillståndet av en man som tidigare jobbat på ett annat företag i samma hus för 500 kronor.

Han uppgav att det inte gick att förstå att tillståndet tillhörde Arbetsförmedlingen. Men enligt personalansvarsnämndens beslut var detta tydligt tryckt på det kopierade parkeringstillståndet.

Personalansvarsnämnden tilldelade den anställde en varning som påföljd. ”Myndigheten har köpt in ett antal parkeringstillstånd som ska användas vid tjänsteresor och dessa får inte användas för privat bruk”, skriver nämnden i sitt beslut.

Parkeringstillståndet har ett värde av 1 250 kronor. Originalet är fortfarande försvunnet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.