Verksamt.se bästa myndighetssajt

E-FÖRVALTNING2018-02-07
Webbplatsen verksamt.se har utsetts till Sveriges bästa i kategorin samhällsinformation av företaget Web Service Award. Verksamt.se drivs gemensamt av Skatteverket, Bolagsverket, Arbetsförmedlingen och Tillväxtverket.

Web Service Award utnämner varje år Sveriges bästa webbplatser. Tävlingen avgörs av en jury, med utgångspunkt från svar från 126 000 användare.

”Merparten av svenska webbplatser håller på sin höjd en ok standard. Därför är det så glädjande att de bästa i Sverige är så fantastiskt bra. Samtliga årets vinnare tål att jämföras med toppskiktet i övriga världen”, kommenterar Web Service Awards vd Pierre Du Rietz i ett pressmeddelande.

Juryns motivering för utnämningen till verksamt.se löd:

”Webbplatsen är ett föredöme bland myndighetssajter. Här får målgruppen en ingång till information och tjänster från flera myndigheter paketerat på ett användarvänligt sätt”.

De andra nominerade webbplatserna i samma kategori var Arbetsmiljöverket, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU, samt Universitets- och högskolerådet, UHR.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.