Vidtar åtgärder efter oro för smitta

MIGRATIONSVERKET2020-03-27
Anställda på Migrationsverket i Sundbyberg har klagat på riskerna för smittspridning i väntrummet. Efter kritik och påtryckningar tar myndigheten nu till flera åtgärder för att öka säkerheten i lokalerna.

Det var Expressen som var först med att avslöja arbetsmiljöproblemen på Migrationsverket i Sundbyberg. I kvällstidningen vittnade personal på myndigheten om stor oro kring coronasmitta i väntrummet på det nationella servicecentret. Ledningens hantering av situationen beskrevs som handfallen.

– Arbetsmiljön har varit under all kritik och vi har sedan en tid tillbaka påtalat det här för ledningen, det har varit väldigt mycket folk i lokalen och anställda har varit rädda för smitta, säger Linda Ivung, ordförande för ST inom Migrationsverkets Stockholmssektion.

Sedan kritiken kom till ytan har Migrationsverket tagit tag i frågan. Från och med i tisdags råder begränsade öppettider på servicecentret, och även flera andra åtgärder har satts in eller är på väg.

– Vi kommer att ha kösystemet utanför på gatan och vakter kommer hålla koll så att det inte blir för många personer inne i väntsalen. Fastighetsägaren har också erbjudit sig att sätta upp plexiglas i receptionen och ledningen håller på att titta närmare på det nu, säger Linda Ivung.

Tycker ni att det här är tillräckligt?

– Ja, i dagsläget känns det som att det är gott nog. Sedan får vi väl se hur hela den här situationen utvecklar sig.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.