Vill ge utförsäkrade sjukpenning

ARBETSFÖRMEDLINGEN2010-12-07

Arbetsförmedlingen vill att de utförsäkrade som kommer från Försäkringskassan ska få behålla sjukpenningen. Det säger generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist till TT.

Arbetsförmedlingens chef Angeles Bermudez-Svankvist säger att Arbetsförmedlingen för en dialog med socialdepartementet om att skapa ett längre program på upp till tolv månader för utförsäkrade som tidigare varit sjukskrivna, skriver TT.

Angeles Bermudez-Svankvist tycker också att det vore bra om de som omförsäkras får behålla sin sjukpenning. Den som nu uppnår maxgränsen i sjukförsäkringen och blir utförsäkrad får delta i ett tre månader långt introduktionsprogram hos Arbetsförmedlingen. Deltagarna får aktivitetsstöd under programmet.

Om den utförsäkrade i stället fick sjukpenning skulle det både förenkla administrationen och vara positivt för individen, säger Angeles Bermudez-Svankvist till TT:

”Kanske ska man kunna behålla sin sjukpenning medan vi rustar individens förmåga till arbete. Det skulle förenkla vår administration och kostnaden för den, men det skulle också dämpa oron hos den som går från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Per Rudin (ej verifierad) tors, 12/09/2010 - 08:18
Bra idé, Angeles!
Inlagt av Mats Bladh (ej verifierad) ons, 12/22/2010 - 00:41
Ja det vore ju det enda rimliga att inte straffa den redan sjuke med en "lön" på socialbidragsnivå, det kostar faktiskt mer att leva då man arbetar i form av resor, mat ute och slitage på bil, kläder etc...

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA