Vill halvera verksamheten

NUTEK2003-11-03
Nutek föreslår i ett brev till näringsdepartementet att myndighetens verksamhet renodlas. Flera stödprogram och insatser föreslås att läggas ned.

För att bli landets samlade myndighet för tillväxtfrågor när det gäller företag och regioner kräver Nutek, Verket för näringslivsutvecklingen, att hälften av deras insatser och aktiviteter tas bort ur regeringens uppdrag till verket.

Bland annat vill Nutek att verksamheten med finansiering av nystartade utvecklingsbolag ska läggas ned.

Någon arbetsbrist för personalen beräknas dock inte att uppstå även om verksamheten halveras. Istället ska man koncentrera all sin kraft på tillväxtbefrämjande åtgärder.

- Jag har inga invändningar mot kraven. Det är klart att myndigheten behöver en tydligare profil men förslaget är framställt på ett opedagogiskt sätt. Många av de anställda har blivit oroliga och trott att deras tjänster ska avvecklas, men så är alltså inte fallet, säger Bo Olsson, ordförande för ST vid Nutek.

Regeringen kan besluta om ändringar i myndigheters verksamhet i det så kallade regleringsbrevet. Beslut väntas i december.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.