Villkor för centralt avtal

LÖNERÖRELSEN2003-12-17

ST går inte med på ett nytt centralt löneavtal innan de lokala parterna kommit överens om hur de ska arbeta med löneprinciper, lönebild, arbetsmiljö och utvecklingsfrågor.

En nyhet i det senaste avtalet på myndighetsområdet var att de lokala parterna skulle vara överens om kriterier för lönesättningen och ha en gemensam bild av hur löneläget såg ut innan man började fördela pengar. Parterna skulle också sätta igång ett gemensamt arbete om arbetsmiljö- och utvecklingsfrågor.

Men enligt ST har det nya sättet att ”bygga” löner inte fått tillräckligt genomslag.
– Man har inte lokalt kommit igång med det arbete som avtalet förutsätter, säger STs förhandlingschef Johan Tengblad. En del arbetsgivare har varit ovilliga, men ofta har det berott på tidsbrist i och med att vi har ett ettårsavtal.
Därför vill förbundet använda det kommande centrala avtalet för att sätta press på arbetsgivarna: Lokala fack och arbetsgivare måste komma överens om en handlingsplan för dessa frågor innan ett nytt avtal skrivs under.

Sådana lokala överenskommelser ska också tala om hur man ska kartlägga lönerna enligt jämställdhetslagens krav. Lagen har skärpts, och alla osakliga löneskillnader ska bort senast 2004.
När väl ett avtal kan skrivas på ska det ligga i nivå med löneutvecklingen på den privata arbetsmarknaden, anser ST. Därtill ska den avtalsreglerade sjukersättningen på tio procent förlängas till att gälla hela sjukperioden.
Ett annat krav är att anställda på Vägverket, Luftfartsverket och Sjöfartsverket inte ska vara skyldiga att arbeta övertid mer än 150 timmar om året.

Frågan om avtalet ska innehålla skrivningar angående alternativa förhandlingsmodeller tas upp med förbundets avtalsgrupper innan förbundsstyrelsen tar slutlig ställning. STs förhandlingsråd sa härom veckan tills vidare nej till en modell, där medlemmarna löneförhandlar för sig själva i så kallade lönesättningssamtal.
Därefter ska ST komma överens med övriga förbund inom förhandlingskartellen OFR, Offentliganställdas förhandlingsråd. Kartellen lämnar sina avtalskrav till Arbetsgivarverket i mitten av januari.

ST-krav i nästa avtalsrörelse

  • lokala handlingsplaner om lönekriterier
  • likvärdig löneutveckling med den privata sektorn
  • sjukersättning under hela sjukperioden
  • mindre övertid på statliga affärsverk

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA