Vision lägger ned tidningar

FACKLIGT2014-02-19

Fackförbundet Vision vill lägga ned sin fristående journalistiska medlemstidning Tidningen Vision och ytterligare minst en tidning. Tidningen Vision ska ersättas av en annan tidning som ska produceras inom kommunikationsenheten.

”Vi har slagits för att få förbli en egen enhet och ha en ansvarig utgivare på redaktionen. Det handlar om trovärdighet.”, säger Kristina Flemming, journalistklubbens ordförande på Tidningen Vision till Journalisten.

I går antog Visions förbundsstyrelse ett inriktningsförslag som går ut på att åtminstone ett par av förbundets tidningar läggs ned, däribland Tidningen Vision, som kommer ut med 20 nummer per år. I stället ska en annan tidning ges ut som produceras inom kommunikationsenheten. Den nya tidningen ska komma ut med omkring 8 nummer per år.

”Förbundet vill ha ut sitt budskap. Det ogillas om vi för fram negativa röster kring exempelvis de sifferlösa avtalen”, säger Kristina Flemming till Journalisten.

I ett uttalande som återges i Journalisten skriver klubben att förbundets beslut är ”ett avsteg från den modell som i stort sett samtliga fackliga organisationer valt för sin journalistiska verksamhet och som också slagits fast av TCOs styrelse.”

− Det är jättetråkigt, men det är ägarens beslut, säger Kent Källqvist, chefredaktör och ansvarig utgivare för Tidningen Vision.

Visions kanslichef Therese Svanström Andersson säger till Journalisten att Vision vill ”samla en medlemskommunikation som bättre svarar mot medlemmarnas behov”.

Vision har 168 000 medlemmar, offentligt och privat anställda med anknytning till kommun, landsting och kyrka.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA