Viskan återöppnas med 120 platser

KRIMINALVÅRDEN2022-02-10

Kriminalvården kommer att rusta upp och öppna anstalten Viskan på nytt. Anstalten, som ligger mellan Sundsvall och Ånge, avvecklades under 2009 då en upprustning ansågs för dyr. Viskan ska få 120 platser och det kommer att bli fråga om ett hundratal nyanställningar.

Kriminalvården planerar att anstalten Viskan ska öppnas igen under 2023. Det är den stora bristen på platser som lett till att Kriminalvården aktualiserat ett återöppnande av Viskan. Enligt ett pressmeddelande finns goda förutsättningar för myndighetens verksamhet med bostadshus, lokaler för kontor och sysselsättning, samt en idrottshall.

”Det känns roligt att öppna Viskan igen. Det innebär både nya jobbtillfällen i Ånge kommun och fler anstaltsplatser”, kommenterar Johan Modin, chef för Kriminalvårdens region Nord, beslutet i ett pressmeddelande.

Fram till 2009 var Viskan en öppen anstalt med plats för 117 intagna. Nu planeras för en anstalt i säkerhetsklass två med plats för 120 intagna. Viskan ska anpassas till modern sluten kriminalvård. Lokalerna ska rustas upp och få uppdaterad säkerhetsteknik, brandskydd, ventilation och perimeterskydd.

Kriminalvården behöver enligt pressmeddelandet rekrytera 100 till 130 medarbetare till den nygamla anstalten. Målbilden är en mix av erfarenhet, ålder, kön och bakgrund.

”Som arbetsgivare får vi bättre möjligheter att erbjuda utveckling, och lättare att behålla viktig kompetens i och med ökad möjlighet till intern rörlighet för medarbetare och chefer”, framhåller Johan Modin.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA