Staffan Sporre pratar mycket i telefon med kunder och kan inte vara utan sina hörlurar.
Bild: Casper Hedberg
Staffan Sporre pratar mycket i telefon med kunder och kan inte vara utan sina hörlurar.

Gör podd om tåg och spår

PÅ MITT JOBB2021-10-04

Hej Staffan Sporre, kundansvarig för avtalskunder på järnvägs­företag vid Trafikverket i Jönköping.

Av:  Jenny Damberg

Vad händer just nu på ditt jobb?

– Jag gör Järnvägspodden tillsammans med en kollega. Tanken med podden är att för­djupa informationen till våra järnvägsföretag. Den funkar inte som enda informationskälla, utan som komplement. Vi lägger upp nya avsnitt var tredje vecka. Efter varje avsnitt har vi ett litet redaktionsråd där vi går igenom innehållet och spånar intervjupersoner framåt. Jag är översocial och tycker att det är kul att prata järnväg, så podden är extremt rolig att göra. Det är en ynnest. Den som vill lyssna hittar den på trafikverket.se/jarnvagspodden.

Vad gör du på jobbet till vardags?

– Jag är kundansvarig för järnväg vid Trafik­verket. Så här års skriver vi avtal med alla som kör järnvägstrafik inför nästa år, men över lag handlar det om att vara en kanal mellan kunderna och Trafikverket. Det handlar både om hur vi kan möta upp deras behov, och vad behöver vi från dem. Jag är ­kundansvarig för Green Cargo. Både Green Cargo och Trafikverket är stora organisationer där det kan vara svårt att hitta rätt, men då kan jag utgöra en länk.

Varför är du med i ST?

– Jag har nyligen bytt till ST. Förbundet passar mig, eftersom jag har en roll som inte så många andra har. Jag upplever att ST klarar av att bevaka även den typen av frågor. ST känns mer individuellt och personligt än vissa andra fackförbund.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA