Staffan Sporre pratar mycket i telefon med kunder och kan inte vara utan sina hörlurar.
Bild: Casper Hedberg
Staffan Sporre pratar mycket i telefon med kunder och kan inte vara utan sina hörlurar.

Gör podd om tåg och spår

PÅ MITT JOBB2021-10-04
Hej Staffan Sporre, kundansvarig för avtalskunder på järnvägs­företag vid Trafikverket i Jönköping.
Av:  Jenny Damberg

Vad händer just nu på ditt jobb?

– Jag gör Järnvägspodden tillsammans med en kollega. Tanken med podden är att för­djupa informationen till våra järnvägsföretag. Den funkar inte som enda informationskälla, utan som komplement. Vi lägger upp nya avsnitt var tredje vecka. Efter varje avsnitt har vi ett litet redaktionsråd där vi går igenom innehållet och spånar intervjupersoner framåt. Jag är översocial och tycker att det är kul att prata järnväg, så podden är extremt rolig att göra. Det är en ynnest. Den  som vill lyssna hittar den på trafikverket.se/jarnvagspodden.

Vad gör du på jobbet till vardags?

– Jag är kundansvarig för järnväg vid Trafik­verket. Så här års skriver vi avtal med alla som kör järnvägstrafik inför nästa år, men över lag handlar det om att vara en kanal mellan kunderna och Trafikverket. Det handlar både om hur vi kan möta upp deras behov, och vad behöver vi från dem. Jag är ­kundansvarig för Green Cargo. Både Green Cargo och Trafikverket är stora organisationer där det kan vara svårt att hitta rätt, men då kan jag utgöra en länk.

Varför är du med i ST?

– Jag har nyligen bytt till ST. Förbundet passar mig, eftersom jag har en roll som inte så många andra har. Jag upplever att ST klarar av att bevaka även den typen av frågor. ST känns mer individuellt och personligt än vissa andra fackförbund.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.