Emma Edoff,  registrator på Länsstyrelsen i Blekinge län, Karlskrona.
Bild: Andreas Blomlöf
Emma Edoff, registrator på Länsstyrelsen i Blekinge län, Karlskrona.

Hoppar in och gör tillsyn

PÅ MITT JOBB2021-03-22

Hej Emma Edoff, registrator på Länsstyrelsen i Blekinge län, Karlskrona.

Vad händer just nu på ditt jobb?

– Vi på länsstyrelserna har fått i uppgift att utöva tillsyn enligt den tillfälliga pandemilagen som trädde i kraft i januari. Lagen innebär bland annat att vissa verksamheter, till exempel affärer, är skyldiga att räkna ut maxantalet kunder som får vistas i lokalen samtidigt och tydligt ange det i entrén.

Eftersom lagen kom väldigt plötsligt fick vi snabbt tillsätta en tillsynsgrupp av befintlig personal. Jag blev tillfrågad och tackade genast ja – jag lockas av nya arbetsuppgifter.

Vi gör både administrativ tillsyn, som innebär att vi begär in olika uppgifter, och observationskontroller. Flera dagar i veckan är jag ute och pratar med affärsinnehavare, frisörer och gymägare.

Vi blir väldigt väl bemötta, jag hade föreställt mig att det skulle vara lite tuffare. Men alla är måna om att göra rätt och att den här pandemin ska övervinnas.

Nu har Länsstyrelsen i Blekinge län lyckats rekrytera nya medarbetare för den här tillsynen och när de är upplärda är tanken att jag ska gå tillbaka till min ordi­narie tjänst som registrator.

Vad gör du på jobbet till vardags?

– Jag är registrator, vilket innebär att jag registrerar inkommande och utgående handlingar. Det är ett rent administrativt jobb som inte kräver att jag är ute på fältet.

Varför är du med i ST?

– När jag började arbeta på länsstyrelsen var jag med i ett annat fackförbund, men här blev jag kontaktad av ST som pratade för sin sak och det kändes bra att byta. Att vara med i facket innebär att man kan vara med och påverka.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA