Emma Edoff,  registrator på Länsstyrelsen i Blekinge län, Karlskrona.
Bild: Andreas Blomlöf
Emma Edoff, registrator på Länsstyrelsen i Blekinge län, Karlskrona.

Hoppar in och gör tillsyn

PÅ MITT JOBB2021-03-22
Hej Emma Edoff, registrator på Länsstyrelsen i Blekinge län, Karlskrona.

Vad händer just nu på ditt jobb?

– Vi på länsstyrelserna har fått i uppgift att utöva tillsyn enligt den tillfälliga pandemilagen som trädde i kraft i januari. Lagen innebär bland annat att vissa verksamheter, till exempel affärer, är skyldiga att räkna ut maxantalet kunder som får vistas i lokalen samtidigt och tydligt ange det i entrén.

Eftersom lagen kom väldigt plötsligt fick vi snabbt tillsätta en tillsynsgrupp av befintlig personal. Jag blev tillfrågad och tackade genast ja – jag lockas av nya arbetsuppgifter.

Vi gör både administrativ tillsyn, som innebär att vi begär in olika uppgifter, och observationskontroller. Flera dagar i veckan är jag ute och pratar med affärsinnehavare, frisörer och gymägare.

Vi blir väldigt väl bemötta, jag hade föreställt mig att det skulle vara lite tuffare. Men alla är måna om att göra rätt och att den här pandemin ska övervinnas.

Nu har Länsstyrelsen i Blekinge län lyckats rekrytera nya medarbetare för den här tillsynen och när de är upplärda är tanken att jag ska gå tillbaka till min ordi­narie tjänst som registrator.

Vad gör du på jobbet till vardags?

– Jag är registrator, vilket innebär att jag registrerar inkommande och utgående handlingar. Det är ett rent administrativt jobb som inte kräver att jag är ute på fältet.

Varför är du med i ST?

– När jag började arbeta på länsstyrelsen var jag med i ett annat fackförbund, men här blev jag kontaktad av ST som pratade för sin sak och det kändes bra att byta. Att vara med i facket innebär att man kan vara med och påverka.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.