Hemse Majeed bär alltid med sig komradion på jobbet. "Utan den skulle jag inte veta vad som händer i resten av huset.", säger hon.
Bild: Peter Knutsson
Hemse Majeed bär alltid med sig komradion på jobbet. "Utan den skulle jag inte veta vad som händer i resten av huset.", säger hon.

Planerar för julens paket

PÅ MITT JOBB2021-12-15
Hej Hemse Majeed, produktionschef på Postnords terminal Veddesta i Järfälla.

Vad händer på ditt jobb just nu?

– Just nu arbetar vi för fullt för att vara redo när paketvolymerna stiger kraftigt efter Black Friday och inför julen. För min del handlar det om att se till att vi har ordning på våra scheman och att vi har en god planering, med tillräckligt mycket personal och rätt kompetens på plats. Schemaläggningen är ett stort och ibland svårt pussel, men vi började förbereda oss i god tid, direkt efter sommaren. Vi har tagit in extra personal, både bemanningsanställda och timanställda, för att täcka det ökade behovet fram till mitten av januari. Under den här perioden startar nattskiften två timmar tidigare och slutar två timmar senare än vanligt. Vi ska bemanna terminalen från klockan 22 till klockan 10. För att klara det är vi 150 medarbetare varje natt. Det kan jämföras med en normal vecka då vi är mellan 65 och 95 personer som arbetar natt. Vi är väl förberedda och har lång erfarenhet av att planera inför högtiderna, men jag skulle ljuga om jag sade att jag kände mig helt lugn. Att vi fortfarande har en spridning av coronaviruset är ett orosmoment, även om det finns en plan B. Skulle det bli problem kan vi ta mer hjälp av bemanningsföretag. Samtidigt tycker jag att det här är en rolig utmaning. Jag får mycket energi och glädje av att se hur alla på hela terminalen jobbar tillsammans för att vi ska lyckas. Jag har fantastiska medarbetare som gör jobbet.

Vad gör du på jobbet till vardags?

– Jag planerar och styr min enhets arbete. Det är 80 personer som arbetar på natten med paketsortering. Jag började jobba på Veddestaterminalen i juni i år, men har arbetat i mer än 20 år på Postnord på terminaler som hanterar brev. Att jag nu har börjat arbeta på en logistikarbetsplats innebär att jag lär mig ett nytt arbetssätt, och det är väldigt roligt. Logistik är Postnords framtid.

Varför är du medlem i ST?

– Jag tycker att fackombuden på jobbet är väldigt värdefulla, både för medarbetarna och för hela arbetsplatsen. Jag känner mig väldigt trygg med att ha dem på jobbet.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.